שאלות נפוצות

כן. מי השתייה בישראל המסופקים דרך מערכת המים לתושבים הם ברמה תברואתית טובה ביותר. רמת מי השתייה בישראל יכולה להתחרות ברמת המים של המדינות המתקדמות בעולם באירופה ובארצות הברית. לכן, אין שום סיבה לא לשתות מי ברז, ובעיקר נוכח הצורך להרבות בשתייה במדינתנו החמה. על פי המלצת משרד הבריאות על כל אדם בישראל לשתות לפחות שני ליטר מים ביום. אנא זכור, מחיר כוס מים מינראליים שווה ערך למחיר אלף כוסות מי ברז. לכן, שתיית מים מהברז כדאית ביותר.

בדרך כלל לא. לא ניתן לראות, להרגיש או להריח במים אף אחד מהכימיקלים או החיידקים העלולים להזיק לבריאותך. איכות המים נבדקת רק בבדיקות מעבדתיות. במקרים קיצוניים יש למים ריח או טעם היכול להצביע על איכות המים (למשל בעת חדירת חול לקו מים לאחר תיקונו, חדירת מי ביוב, חלילה וכו').

משרד הבריאות אחראי על קביעת תקן המים ועל אכיפת תקנות איכות המים.

"נווה מדבר" מבצעת בדיקות כימיות ובקטריאליות במקורות המים וברשת המים לפי דרישות והנחיות משרד הבריאות.

לאור הטיפול שניתן למים בישראל, רק במקרים נדירים יש מקרי מחלה הקשורים במים. מחלות שמקורם במים מאופיינות בדרך כלל ע"י הקאות ושלשולים. לרוב הן תוצאה של טיפול לקוי במים, או זיהום החודר למים.

מי השתייה עוברים טיפול בסיסי-חיטויי. טיפול זה מטרתו השמדת חיידקים ומיקרו אורגניזמים אחרים, גורמי מחלות. בשעה שהמים נשאבים מהאדמה הם נקיים, לכן ניתן להעבירם תהליך חיטויי ללא טיפול מקדים. לעיתים נדירות נדרש טיפול מקדים במטרה לפתור בעיות מיוחדות.

כן. בדיקות רבות הוכיחו כי כמות הכלור הקיימת במי השתייה הינה בטוחה, על אף שיש אנשים המתלוננים על הטעם הנלווה.

הקוליפורמים   הם סוג של חיידקים בלתי מזיקים. ניתן למצוא אותם במעיים והם מסייעים לתפקוד גוף האדם. מים המכילים קוליפורמים אינם בטוחים לשתייה לא בגלל הקוליפורמים עצמם אלא מפני שהם מצביעים על כך שעלולים להימצא חיידקים בהם אחרים. לפיכך, הקוליפורמים מהווים מעין מנגנון אזהרה. נוכחות הקוליפורמים במים מזהירה מפני אפשרות קיומם של חיידקים הגורמים מחלות.

החיידקים מושמדים בתהליך הטיפול במים ע"י חומרי חיטוי. כלור ותרכובותיו הם חומרי החיטוי הנפוצים ביותר בארץ.

לא! ישנם כימיקלים המיטיבים עם בריאותך כדוגמת הפלואור ומינרלים נוספים. כמו כן ישנם מרכיבים כימיים שאינם משפיעים לטובה או לרעה על בריאותך.

לא!, מהסיבות הבאות : הם יקרים מדי, נעדרים מהם מינרלים אחדים שנמצאים במי השתייה אשר נחשבים לבריאים, יש להם טעם תפל ואין ביטחון שאינם מכילים חיידקים גורמי מחלות.

מים מזוקקים עלולים להיות מזוהמים ע"י כימיקלים אורגאניים. לדוגמא, כאשר משתמשים בתהליך הזיקוק במים מחוממים המכילים חומרים כגון כלורופורם, נוזלי ניקוי וכד', האדים שאותם מקררים לצורך יצירת המים המזוקקים יכילו את החומרים המזהמים הללו. עם זאת, המים המזוקקים נוחים לשימוש ביתי. הם טובים למגהץ, למצברי מכוניות וכד'.

 

קשיות במי השתייה נגרמת ע"י שני מינרלים: קלציום (סידן) ומגנזיום.
יש האומרים שהמים הקשים נקראים כך משום שהקלציום והמגנזיום מקשים על ביצוע הכביסה.
ה"מים הקשים" בישראל מקורם בקידוחים הנשאבים באקוויפר ההר, העשיר בסלעי סידן ומגנזיום.
מינרלים אלה אינם מזיקים לבריאות, וברוב המקרים אף מועילים.

לא. החומר ממנו נוצרת האבנית במים הוא פחמת סידן לשתייה, ואין לו שום קשר עם "אבנים בכליות".

הכתמים שעלולים להופיע בכלי הזכוכית שלך לאחר ההדחה והייבוש נגרמים ע"י מינרלים בלתי מזיקים שנשארים בכוס כאשר המים מתאדים. קיימים בשוק מוצרים אשר מייבשים את הכוסות יותר ביסודיות. אגב, כתמים בדלתות האמבטיה נגרמים מאותה הסיבה.

בועות אויר מזעריות במים, הדומות לבועות הגז בבירה ובסודה, גורמות למים להיראות לבנים. תופעה זו שכיחה יותר בחורף כאשר המים קרים. אין בתופעה זו כל נזק, ובועות האוויר נעלמות מעצמן.

הניקוי השגרתי של הצנרת שמובילה מים לביתך עשוי להביא לכך שחומרים ששקעו בתחתית הצנרת יעלו שוב לפני המים. דבר זה עשוי לתת למים שלך מראה חולי לתקופת מה.

הדרך הטובה ביותר לפתור בעיה זו היא להניח למים לזרום פרק זמן ממושך מן הברז הגדול ביותר בביתך.

אינך צריך לקנות מים בבקבוקים מסיבות בריאותיות. אם ברצונך מים עם טעם שונה, אתה יכול לקנות מים בבקבוקים, אך דע, מחירה של כוס "מים מינרלים" מבקבוק כמחיר 1,000 כוסות מים מהברז.

זכור שנושא המים בבקבוקים מוסדר בחוק הרבה פחות מאשר המים שמגיעים אליך דרך רשת המים הארצית.

אם אתה משתמש במים מבקבוקים, התייחס אליהם כאל כל מוצר מזון אחר – הקפד לשמור אותם במקרר לאחר הפתיחה.

הורדת מים בשירותים – 40%

אמבטיה ומקלחת – 32%

כביסה – 14%

הדחת כלים -6%

מי שתייה ובישול – 5%

כיור האמבטיה – 3%

שטיפת הבית – 4%

ממוצע הצריכה השנתי של אזרח מדינת ישראל הוא כ- 110 קוב לשנה. השימוש במים משתנה בהתאם לצריכה האישית: אם יש צורך בהשקיה, אם יש בבית מכונת כביסה ומכונה להדחת כלים כמובן, כמות המים שמשתמשים לבישול ולשתייה משתנה מאדם לאדם.

מערכת המים בישראל הנה ארצית המשלבת את כל מקורות המים ומאפשרת העברת מים מאזור לאזור בהתאם לשיקולים הידרולוגיים. לכן לפעמים תל אביב תקבל שליש מהמים ממקורות מי תהום ושני שלישים מן הכנרת, ולעתים הפוך. לפעמים מערכת המים הארצית תעלה מים מן הדרום צפונה אם בדרום ירדו יותר גשמים.

דילוג לתוכן